ECO-STYLE (10-11.04.2021)

IV Salon Produktów Ekologicznych ECO-STYLE

Do wydarzenia pozostało...
Podziel się wydarzeniem

eco-style-2020 IV Salon Produktów Ekologicznych ECO-STYLE

W Targach Kielce odbędzie się już piąta edycja największego ekologicznego kiermaszu zdrowej żywności w regionie. Zapraszamy od 10 do 11 kwietnia.

Podczas kiermaszu konsumenci będą mieli niepowtarzalną okazję, by poznać szeroką gamę produktów ekologicznych, tradycyjnych, wysokiej jakości. Przygotowana oferta będzie odpowiedzią na oczekiwania uczestników wydarzenia. To także idealna okazja do spotkania się z producentami prezentowanych produktów, ale też okazja aby wziąć udział w spotkaniach z producentami, dystrybutorami i odbiorcami produktów ekologicznych.

Wśród bogatej oferty kiermaszu znajdziecie Państwo szeroką gamę produktów ekologicznych m.in.: miody, chleby, makarony, wędliny i mięso, słodkości, wyjątkowe żurki, przetwory oraz wiele innych.

Zdaniem wystawców, którzy wzięli udział w poprzedniej edycji, popularność produktów ekologicznych rośnie z roku na rok, a wraz z nią wzrasta także świadomość konsumentów, którzy coraz częściej stawiają na sprawdzone produkty, oparte na unikatowej recepturze. W naszych koszykach coraz częściej znajdują one swoje miejsce, ponieważ dbałość o zdrowie naszych rodzin jest dla nas priorytetem: - Przede wszystkim możemy się pokazać, wyjść ze swoim produktem, pokazać nasze nowości i promować zdrową żywność. Warto dbać o to żeby się zdrowo odżywiać, a ta zdrowa żywność wcale nie jest aż tak droga. Szukamy nowych kontrahentów – mówiła Kinga Cieślik z gospodarstwa ekologicznego w Ambrożowie.

pokazy kulinarne na targach eco-style-2020 Dużym zainteresowaniem podczas Salonu cieszyły się pokazy kulinarne, które połączone były z degustacją dań na bazie ekologicznych produktów: - Współpracujemy z Targami Kielce już od wielu lat i ta współpraca jest dla nas zawsze owocna. Już po raz drugi, podczas targów wystawiamy się w celu propagowania produktów ekologicznych. Jest to projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, Wieprzowego, Owoców i Warzyw oraz Zbóż i Przetworów Zbożowych. Ten projekt ma na celu przedstawienie różnorodności i możliwości produkcji polskich przetwórców, producentów i rolników – to jest nasz główny cel. Chcemy żeby klienci i odwiedzający targi mieli możliwość spróbowania produktów spożywczych posiadających certyfikat. Podczas wydarzenia przygotowujemy również pokazy kulinarne na bazie ekologicznych produktów – mówił Czesław Meus, Stowarzyszenie Polska Ekologia, ekspert zbóż i przetworów zbożowych.

Podczas wydarzenia miało miejsce rozstrzygnięcie konkursu zorganizowanego przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach, w dwóch kategoriach. W pierwszej z nich – „Ekologiczne Gospodarstwo Towarowe” zwyciężyli Katarzyna i Maciej Dybowscy, natomiast w drugiej – „Ekologia-Środowisko” najlepsi okazali się Dorota i Jarosław Masternakowie.

Podobne emocje i wyjątkowa ekspozycja towarzyszyć będą także podczas kolejnej edycji przedsięwzięcia, która zaplanowana została od 10 do 11 kwietnia 2021 roku.

10-11.04.2021
{{ data.trade.title }}
{{ data.trade.started_at.date | formatDate('DD-MM-YYYY') }} - {{ data.trade.finished_at.date | formatDate('DD-MM-YYYY') }}
{{ data.trade.displayed_date }}
{{ item.tradeExhibitor.title }}
{{ item.tradeExhibitor.stand }}
Nie posiadasz dodanych wystawców.
{{ data.trade.title }}
{{ data.trade.started_at.date | formatDate('DD-MM-YYYY') }} - {{ data.trade.finished_at.date | formatDate('DD-MM-YYYY') }}
{{ data.trade.displayed_date }}
{{ item.point.stand }}
Nie posiadasz dodanych wydarzeń.
Pokaż planer targowy
10-11.04.2021