82158165adb3d4d488d0.jpg
Czesław Meus ze Stowarzyszenia Polska Ekologia w ciągu trzech dni Salonu Eco-Style wypieka w Targach Kielce pyszne chleby.

Pieczemy zdrowe chleby podczas Eco-Style!

20 kwietnia 2018
Podczas Salonu Produktów Ekologicznych w Targach Kielce przez cały weekend w strefie pokazów kulinarnych w hali A będzie można zobaczyć między innymi, jak upiec czarny chleb z… węglem drzewnym!

Mistrz Czesław Maus ze Stowarzyszenia Polska Ekologia objaśnia, jak upiec zdrowy chleb z rozmaitymi ekologicznymi dodatkami.

- Pieczenie chleba nie jest takie trudne, nawet w domowych warunkach – mówi – W czasie Eco-Style pieczemy razowe chleby z ekologicznych mąk, od polskich gospodarzy. Dodatek węgla drzewnego sprawia, że chleb jest czarny w przekroju. Możemy także dodać młody jęczmień, który sprawi, że chleb po upieczeniu będzie miał lekko zieloną barwę. Spośród ekododatków do chleba można dodać jeszcze lucernę i wiele innych wzbogacających smak, a czasem i  kolor naturalnych składników.

W niedzielę także zapraszamy na pieczenie chleba podczas Salonu Eco-Style w Targach Kielce, ale też gotowanie gulaszu, przygotowywanie tatara wołowego i burgerów od wege do mięsnych dodatków.

                  

 KK