aktualnosci-ecofamily-tejera.jpg
Ekologiczne przysmaki dla wszystkich gości targów EcoFamily przygotuje znany kucharz Gonzalez Carlos Tejera

Ekologia na wyciągnięcie ręki

26 listopada 2013
W Targach Kielce będzie można spróbować ekologicznych potraw przygotowanych przez mistrza, wróżyć z eko-wosku oraz wziąć udział w warsztatach pszczelarskich

Podczas targów EcoFamily Stowarzyszenie Polska Ekologia wraz z jednostką certyfikującą Ekogwarancja PTRE zapraszają na pokazy gotowania i degustacje z wykorzystaniem produktów ekologicznych.

30 listopada szefem kuchni zbudowanej na stoisku będzie Gonzalez Carlos Tejera – dziennikarz znany z programów TV i niezliczonych pokazów gotowania, wielki fan i pasjonat żywności ekologicznej.

Na stoisku degustacyjnym będą królować polskie zupy w ekologicznym wydaniu takie jak krupnik, zupa dyniowa, rosół. Do tego degustacja wielu produktów ekologicznych, w tym ekologicznych wędlin i soków.

Stowarzyszenie Polska Ekologia zadba także o wegetarian - spacjalnie dla nich zostaną przygotowane specjalne napoje: sojowe, dyniowe, migdałowe, owsiane oraz wiele innych w wersji ekologicznej. Zaprezentowane zostanie także urządzenie Chufa mix, która umożliwia produkcje takich eko-napojów.

Z kolei na stoisku Stowarzyszenia Polska Ekologia królować będą miody - Stowarzyszenie Polska Ekologia reprezentowane będzie przez „trzech tenorów podkarpackiego pszczelarstwa” - Marka Barzyka, Jerzego Bańkowskiego oraz Krzysztofa Bałona. Na stoisku będzie można wysłuchać ciekawych prelekcji a także spróbować oraz kupić wiele gatunków ekologicznego miodu.

Dodatkowo dla najmłodszych przygotowano specjalne warsztaty pszczelarskie, a z okazji Andrzejek lanie ekologicznego pszczelego wosku.