Konkursy na najsmaczniejsze ekologiczne potrawy, prezentacje ekozabawek, kosmetyków, a także pokayz mody recyklingowej można oglądać w Targach Kielce na targach EcoFamily, które potrwają do niedzieli.
Gospodarstwa agroturystyczne i producenci zdrowej żywności prześcigają się w prezentacjach najsmaczniejszych specjałów przygotowanych według prostych ludowych przepisów. Można więc skosztować znakomitego buncoka strzałkowskiego z gospodarstwa Łukasików. Zalewajki cisowskiej z posiadłości agroturystycznej Leśny Dworek w Cisowie, zupy grzybowej z kaszą jaglaną z Restauracji Pod Ciżemką z Sandomierza, której próbował sam filmowy Ojciec Mateusz, a także dania wymyślonego na dzisiejsze czasy – bidy z kaszy orkiszowej i kapusty kiszonej.
Ale ekologia to nie tylko zdrowe jedzenie. Podczas warsztatów, które zorganizowała Akademia Kreatywności dzieci mogły bawić się zabawkami zrobionymi z drewna, tektury, gazet, owoców i roślin. Stemple z ziemniaka, czapki z papieru, klocki z drewna czy tkanin dawały wyobraźni dziecięcej ogromne pole do popisu. Jeszcze w sobotę i w niedzielę będzie można w Targach Kielce podpatrzyć jak zdrowo i ekologicznie żyć i dowiedzieć się, dlaczego to się opłaca.
Zbieramy cookies aby poprawić jakość przeglądania naszej witryny, wyświetlać spersonalizowane treści i dopasować reklamy, dzięki czemu nie będziesz widzieć tego, co Cię nie interesuje. Cookies pozwalają nam też analizować ruch w naszej witrynie i wiedzieć, skąd pochodzą nasi użytkownicy, co przeglądają, a czego muszą szukać. Masz możliwość dostosowania ustawień dotyczących plików cookie oraz odrzucenia niektórych rodzajów. Istnieje także opcja usuwania wszystkich już zapisanych plików cookie z Twojego urządzenia. Może to jednak skutkować utratą dostępu do niektórych funkcji naszej strony internetowej. W przypadku jakichkolwiek pytań skontaktuj się z nami. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź naszą Polityka prywatności.