21507485b3c80cfb27b4.jpg

Kuchnie na kółkach w Targach Kielce

04 lipca 2018
Polskie ziemniaki z ogniska, brytyjskie kanapki, dobrze wysmażone burgery a może krupniok lub karkówka? Wszystkich miłośników pysznej i szybkiej kuchni polskiej, amerykańskiej zapraszamy do strefy foodtrucków na Dub IT! Festiwal oraz Classic&Youngtimer Show 2018.

Popularność foodtrucków rośnie, dlatego nie może ich zabraknąć na prawdziwym święcie motoryzacji. Mieszkańcy Kielc i wszyscy, którzy odwiedzą Targi Kielce w weekend 7-8 lipca, będą mogli skosztować najpopularniejszych smakołyków z Polski i innych zakątków świata. Spróbować będzie można polskich frytek, różnorodnych zapiekanek, kanapek i burgerów w ciekawych odsłonach z rozmaitymi dodatkami.  To wyjątkowa okazja do tego, aby poczuć się jak prawdziwy widz samochodowych imprez, gdzie jedzenie serwowane z kuchni na kołach smakuje najlepiej. 

Menu:

Smaki Beskidów: kiełbasa,  krupniok, karkówka, swojskie burgery wołowe, szaszłyk, bigos,  oscypki, napoje bezalkoholowe.

OSP Podpalacz: zaserwują  kiełbę z prawdziwego ogniska (nie z grilla) podawaną w bagietce. Do tego sosy i dodatki w postaci prażonej cebulki, ogórków i papryczek jalapeno. A może skusicie się na ziemniaki z ogniska, również z dodatkami?

Polish frytka – to propozycja dla fanów prawdziwych polskich frytek. 

Królestwo ziemniaka podawać będą opiekane ziemniaki.

PHILLYS FINEST to oryginalne amerykańskie kanapki, z wołowiną.

W BACON BUTTY  spróbujecie oryginalnych angielskich kanapek z bekonem, grilowaną białą kiełbaską, jajem i karmelizowaną cebulką.

Gruby bus  to opcja dla miłośników burgerów z szarpaną wołowiną.

Marshel – zaprasza na prawdziwe i świeże  zapiekanki .

Zapraszamy do Targów Kielce od 7 do 8 lipca na VII Festiwal Tuningu DUB IT oraz Wystawa pojazdów klasycznych i youngtimerów Classic&Youngtimer Show

(JL)